Opslagtank zwavelzuur 96-98%

Tijdelijke huurtank tijdens inspectie van bestaande installatie

Intro:

Deze klant heeft de goede gewoonte van regelmatig opslagtanks te inspecteren. In dit geval ging de klant een binnenkant van een zwavelzuurtank inspecteren en werken uitvoeren aan de betonnen inkuiping. 

Zwavelzuur is een anorganisch zuur met als brutoformule H2SO4. Het is een zuur die goed mengbaar is met water. Zwavelzuur is kleurloos en geurloos. Het is een van de belangrijkste grondstoffen in de chemische industrie.

Probleem:

De klant kan de bestaande tank niet zomaar uit dienst stellen omdat de opslag van zwavelzuur noodzakelijk is tijdens het productieproces. De opslag van zwavelzuur heeft speciale vereisten. De klant was dus op zoek naar een tijdelijke maar betrouwbare oplossing. 

Oplossing:

huurtank zwavelzuur met lekbak 96-98%

huurtank zwavelzuur met lekbak 96-98%

Dit project had enkele specifieke vereisten. Door de goede samenwerken tussen Liqson en de klant werd dit allemaal duidelijk en tijdig gecommuniceerd.

36.000L in rvs 316

Zwavelzuur kan ook opgeslaan worden in een stalen tank, maar om zeker te zijn dat de zwavelzuur van goede kwaliteit blijft is rvs (inox) aangeraden. 

inertiseren

De opslagtank werd geinertiseerd door middel van stikstof. Het zwavelzuur in contact laten komen met zuurstof zou er kunnen voor zorgen dat de concentratie daalt. De zwavelzuur zou agressiever kunnen worden en zou de tank kunnen aantasten. De tank werd voorzien van een speciale ontluchting om dit te kunnen toepassen. Op deze site beschikte de klant zelf over stikstof. Maar Liqson heeft hiervoor ook de geschikte partners. 

KOGElkranen

Om veiligheidsredenen verkoos de klant enkel te werken met kogelkranen. Kogelkranen hebben een groter afdichtingsvlak (in vergelijking met vlinderkranen) en gaan dus langer en beter afdichten. Geen probleem, Liqson had de gewenste kranen op voorraad.

hoogte

Om het zwavelzuur eenvoudig te kunnen verpompen verwachte de klant dat de tank op 50 cm hoogte kon staan. We hebben de tank op een stalen lekbak geplaatst. Zo kunnen we ook mogelijke lekkages opvangen. 

DIN naar ANSI

De klant werkt op deze site met ANSI flenzen. We hebben kosteloos de reducties en verlopen voorzien zo dat de klant zelf geen aanpassingen hoefde te voorzien. 

dichtingen

De standaard rubber dichtingen werden vervangen naar PTFE dichtingen.

Instrumentatie

Een tank met zwavelzuur mag zeker niet te warm worden. Om dit te kunnen monitoren werd de tank voorzien van een temperatuurmeting. 

Deze opslagtank werd voorzien van een digitale niveaumeting. Hier werd er gekozen voor een radar niveaumeting met een display aan de tank op ooghoogte. Deze opstelling beschikt ook over een 4-20 milliampère "uit" signaal. De klant kan dus een kabel leggen naar hun controlekamer en het niveau monitoren. 

Reiniging

Om zeker te zijn dat de vloeistof zijn kwaliteit behoud werd de opslagtank vooraf nog professioneel gereinigd en gedroogd. Dit gebeurde voor de installatie. Terug een zorg minder voor de klant. 

Huren

Deze klant koos voor dit project voor een huuroplossing. De klant kan hierdoor snel schakelen en krijgt een betrouwbare installatie. De klant hoeft zelf niet te investeren en heeft een duidelijk zicht op alle kosten. Liqson kan huurtanks aanbieden voor korte en voor lange termijn. Steeds aan scherpe prijzen en met de beste service.


 

Vragen bij de opslag van zwavelzuur?
Een tank huren voor zwavelzuur?