Mixtank papiercellulose

mobiele Opslagtank met roerwerken voor korstvormer

Intro:

Opslag van grondstoffen

Opslag van grondstoffen

Dit bedrijf verwerkt edelmetalen. De opslag van deze grondstoffen zorgt voor veel (fijn)stof. 

Om het opwaaien van dit stof te voorkomen gebruikt men bevochtigingstechnieken. Hiervoor gebruikt men water met hulpstoffen. In de meeste gevallen zijn deze hulpstoffen biodegradeerbaar en dus niet schadelijk voor het millieu.

De hulpstoffen hebben een bindende functie. Dit wil zeggen dat de hulpstoffen er voor gaan zorgen dat er een korst gevormd wordt over de "opslaghoop". Op die manier heeft wind geen effect meer en zal het stof niet opwaaien. 

In dit geval werd er gebruik gemaakt van papiercellulose. Papiercellulose is relatief goedkoop en het is mens en milieuvriendelijk. 

werking van een korstvormer:

Men besproeid een "hoop" met de mengeling van papiercellulose en water. Het water droogt op en de cellulose vormt een korst. Pas na graafwerken of zware regenval moet de vaste stof opnieuw besproeid worden.

Probleem:

Dit bedrijf was opzoek naar een opslagtank voor de korstvormer. De vloeistof bezinkt dus moet de tank voorzien zijn van roerwerken/mixers. 

Het is belangrijk dat de tank niet corrodeert zo dat er geen staal resten in de vloeistof terecht komen.

oplossing:

Roerwerken uit rvs 316

Roerwerken uit rvs 316

Liqson bood een opslagtank aan met roerwerken. Al het materiaal die in contact komt met de vloeistof is rvs 316. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen is de klant zeker dat de vloeistof de kwaliteit behoud en dat ze een bedrijfszekere tank hebben.

Roest vast stalen tank met roerwerken

Roest vast stalen tank met roerwerken

Liqson monteerde, zoals alle tanks, de gewenste snelkoppelingen zonder meerprijs. In dit geval Perrot koppeling voor de onderlossing. En Camlock op de vulleiding. 

Er werd een 6" flexibel voorzien voor ontluchting en overloop. 

Voor het gebruiksgemak van de mensen die in contact komen met de tank (chauffeurs, operatoren,...) is de tank voorzien van een digitale niveau meting, met een display.

Door dat we enkel met eigen chauffeurs werken hebben, krijgen we ook de kans om de klant kort wat uitleg te geven over de werking van de opslagtank en aandachtspunten.

Huren

Door te kiezen voor een huuroplossing heeft deze klant een goed zicht op de kosten, er zijn geen onderhoudskosten en geen investeringskosten. De huur is steeds opzegbaar. Bij problemen komen onze mensen snel ter plaatse. Bovendien heeft Liqson steeds tanks op voorraad en kan er dus snel geschakeld worden. 


Tijdelijk een tank nodig voor de opslag van een korstvormer? 

Vragen bij opslag van specifieke producten?