Opslag brak water

Huurtank voor tijdelijke waterzuivering

intro:

Net zoals elke grote staalfabrikant heeft dit staalbedrijf nood aan grote hoeveelheden gedemineraliseerd water. Het bedrijf heeft een eigen waterzuiveringsinstallatie voor maar door de snelle groei hebben ze op korte termijn nood aan meer demiwater. 

Gedemineraliseerd water is water waaruit alle zouten, kalk en chloriden verwijderd zijn.

In het zuiveringsproces vertrekt men van brak water van het kanaal. Brak water is een mengeling van zoet- en zeewater, die vaak voorkomt in riviermondingen. Het brak water heeft een variabel chloridengehalte. 

Het ongezuiverd water ondergaat eerst ultrafiltratie en dan filtratie door middel van omgekeerde osmose.

Probleem:

Liqson werd aangesproken door het bedrijf die de tijdelijke waterzuivering heeft voorzien. 

Het bedrijf had een opslagtank nodig, die op korte termijn inzetbaar was. Door dat het brak water een hoog gehalte aan zout bevat was materiaalkeuze zeer belangrijk.

Het bedrijf beschikte zelf niet over flexibels van DN100 en DN150. 

Oplossing:

Huurtank 50.000L

Huurtank 50.000L

Liqson leverde een aluminium opslagtank van 50.000L. De tank heeft een epoxy coating en is dus zeker geschikt voor de opslag van vuil water. De tank werd voorzien van RVS 316 DN100 flenzen om de flexibels te kunnen aansluiten.

Er werd ook een rvs manifold geleverd om meerdere DN100 flexibels aan te kunnen sluiten.

huur EPDM flexibels van DN100 en DN150 

huur EPDM flexibels van DN100 en DN150 

Liqon verhuurde ook EPDM slangen met rvs 316 DIN flenzen. Deze werden geleverd in DN100 (4") en DN150 (6").
De slangen zijn standaard uitgerust met de dichtingen en RVS bouten, moeren en ringen. De RVS bouten werden op voorhand ingevet met kopervet en gemonteerd op de flens. De kleine details zorgen voor een snelle installatie ter plaatse.

Dit duurzaam materiaal heeft Liqson op voorraad. Voor levering werden de slangen nog op druk getest en de tank kreeg een watertest. Al het materiaal werd vervolgens gespoeld met leidingwater. Door middel van eigen transport kreeg de klant ook nog de nodige tips en uitleg. Kwaliteit is voor Liqson top prioriteit.

Opzoek naar een snelle oplossing voor de opslag van vloeistoffen?